Zmrzlina

6. července 2009 v 19:47 | Lenna |  ***Léto***

Zmrzlina ...To co k létu neodmyslitelně patří...

Čokoládová zmrzlinová bomba...

Potřebujeme:
  • 1/4 litru mléka
  • 4 žloutky
  • 100 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 50 g jemné hořké čokolády
  • 75 g lískových oříšků
  • 50 g kokosek
Postup:
  • Mléko vlijte do hrnce, přidejte žloutky, cukr, špetku soli a skořici. Ve vodní lázni šlehejte metličkou a zahřívejte tak dlouho, až krém zhoustne. Čokoládu nalámejte na kousky a rozspusťte v krému. Krém nechte vychladnout, občas zamíchejte. Jádra lískových oříšků na pánvi opražte do zlatova, nechte vychladnout, pak jemně rozemelte. Kokosky rozdrolte, šlehačku ušlehejte do tuha. Tyto tři přísady opatrně zamíchejte do krému. Čokoládový krém vlijte do formy a zmrazte. Zmrzlinu přitlačte k jedné straně tak, aby se oddělila od mísy, vyklopte ji na talíř a ozdobte.

Choco-milk

Potřebujeme:
  • 4 lžičky granka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce polotučného mléka
Postup:
  • Všechny ingredience dobře promícháme, nalijeme do vhodné nádoby a necháme zmrznout.

Kávová zmrzlina

Potřebujeme:
  • 1 vejce
  • 125 g krystalového cukru
  • 6 g instantní kávy
  • 2 g kakaa
  • půl kávové lžičky vanilkového cukru
  • 250 ml mléka
  • 200 ml smetany
Postup:
  • Všechny ingredience mícháme tak dlouho, dokud se káva nerozpustí a pak dáme zamrazit.

Jahodová zmrzlina

Potřebujeme:
  • 30 dkg čerstvých jahod
  • 13 dkg krystalového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 150 ml smetany
  • 50 ml mléka
Postup:
  • Jahody rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Nalijeme do misky a dáme zmrznout do mrazáku.

Rumová zmrzlina s rozinkami

Potřebujeme:
  • 100 g rozinek
  • 100 ml rumu
  • špetka mleté skořice
  • 4 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilínového cukru
  • 6 lžic mléka
  • 500 ml smetany na šlehání
Postup:
  • Rozinky namočíme do rumu, přidáme skořici a necháme je nejlépe přes noc nabobtnat. Žloutky dáme do mísy, kterou ponoříme do vodní lázně. K žloutkům přidáme moučkový cukr, vanilínový cukr a mléko a vše vymícháme pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček do pěny. Jakmile začne hmota houstnout, vyjmeme mísu z vodní lázně a krém šleháme do vychladnutí. Ušleháme šlehačku a společně s rozinkami a rumem ji vmícháme do krému a pak necháme zmrznout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ..::Yumi_Hawashi::.. ..::Yumi_Hawashi::.. | E-mail | Web | 7. července 2009 v 18:26 | Reagovat

ako poznam moje schopnosti tykajuce sa varenia, ani jedna by sa mi nepodarila :D

2 Lenna68 Lenna68 | 1. srpna 2009 v 14:47 | Reagovat

Mno to sem si taky myslela, že to moc dobře nedopadná, ale teda ta čokoládová je lahodná, i když sem si ten recept trochu poopravila, míň skořice a víc čokolády... ;-) fakt dobrota!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama