Obrázkový popis balení čokolády(či bonboniery)_ "Na vyskládané okínko"

10. října 2009 v 18:27 | Lenna |  ***Dárkové balení***
Tak tady je dlouho očekávaný postup, jak někomu udělat radost v podobě dobře zabalené bonboniéry či čokolády...

Co budeme potřebovat:

  • Bonboniéru nebo čokoládu
  • Balící papír
  • Stužku
  • Nůžky

Obrázkový postup:

1. - Původně je to způsob určen pro balení bonboniery, ale dá se takhle zabalit i čokoláda...


2. - Budeme potřebovat: 1,čokoládu nebo bonbonieru, 2, balící papír, 3, nůžky nebo manipulační nůž (mě osobně se s ním pracuje lépe...), 4, stužku...


3. - Naměříme výšku přez celou stranu čokolády (viz.foto.),...dvakrát přes celou víšku čoko.!


4. - Je nutné naměřit dvakrát výšku čokolády s jednoho i s druhého kraje papíru, aby při skládání okýnka papír nechyběl ani nepřebíval...

(aby nedošlo k nepochopení před začátkem výroby si projedtě celou prezentací...)


5. - Po naměření výšek papíru obvykle zbyde část přebytečného papíru, tu odstřihněte...


6. - Je třeba změřit boční stranu u jednoho okraje, třikrát, aby se rohy daly zabalit bez toho aby něco chybělo nebo přebívalo... První míra...


7. - Měření druhé míry...Míru si můžete přidržet, abyste ji neztratili...(tam jak mám palec)... ještě jedna a kraje se budou dát bez problémů zabalit...


8. - Může být na této fotce trochu matoucí, je totiž z trochu jiného úhlu...Tak naměříme třetí míru, poslední měření...


9. - Opatrně pokládejte čokoládu (či bonbonieru) na papír, tak abyste neztratili míru... Můžete si po měření papír na konci měření podržet, abyste ji při pokládání neztratili...


10. - Máme položeno... Část papíru kterou vidíte, je natřikrát naměřený bok... Na druhé straně papír přebívá (na levé) , není na té fotce sice vidět, ale je třeba ho ohnout (aby se dobře stříhal) a odstřihnout...


11. - Zde je názorná ukázka ohýbání papíru, který je potřeba ustřihnout... a také je zde pěkně vidět, jak máme změřený bok i výšky...


12. - Když už jsme si přebytečný boční papír řádně ohnuly po celé ploše papíru...odstřihneme nebo odřízneme jej...


13. - Zde už máme připravený přířez ... Již odstraněný přebitečný papír a dobře změřené výšky a boky... Ne tomto snímku se spousta nejasností vyjasňuje...


14. - Na připravený papír vložíme do středu čokoládu (či bonboniéru), co nejpřesněji... Aby byli výšky a boky nastejno...prostě aby bylo vše rovnoměrné...(viz. foto)


15. - Na každou s výšek v polovině nastřihneme...(pokud nemáme odhad podle pravítka si načrtneme přerušované čáry)


16. - Stříháme taky, abychom se nepřestřihly do okraje boční strany papíru, strana nesmí být nastřižena mohla by se trhat, raději necháme milimetr navíc...


17. - Druhou stranu stříháme stejně, pořá máme na paměti, abychom se nepřestřihly...


18. - Vybereme si stranu kterou začneme a přeložíme ji... Přehýbají se takto všechny strany, ale ne všechny se musí skládat úplně, je to věcí vkusu...


19. - Sklady dovnitř jsou s pravidla menší než sklady do venku, aby sklady venku byli vidět...


20. - Ne poštu skladu nezáleží, jen by jich nemělo být méně mež, je na této ukázce...nebylo by to hezké...


21. - Skládáme na takový jakoby vějířek...tak aby sklady byli vidět nejen dovnitř, ale i venku...


22. - Tak a jednu stranu máme doskládanou... můžeme dělat i menší sklady, abychom jich měli více...


23. - Připomínám že nemusíme skládat všechny strany, bohatě stačí vyskládat dvě protilehlé...


24. - Tak takhle vypadají vyskládané jen dvě protilehlé strany...ale klidně můžete vyskládat dvě...nebo taky žádnou, pokud se vám ze začátku moc nedaří...


25. - Je třeba, aby papír byl na sobě přiložen, tak aby z žádné boční strany nepřečuhovaly... a také, aby nebyl papír volný...


26. - Detail vyskládání...


27. - zohýbáme boky bočních stran (s obou stran)


28. - Tato fotka není příliš kvalitní, ale je naní vidět ohnutí boků boční strany...(je třeba ohout boky na obou bočních stranách)


29. - Názorná ukázka ohnutých boků na boční straně...


30. - Spodní část papíru dáme navrch (hlídáme aby se nám papír neuvolnil a nerozjel...)


31. - Horní část papíru dáme dolů, tak aby pod tím daná spodní část papíru nečouhala... přebývající vrchní část papíru, ohneme, viz foto. (stále hlídáme, aby se nám papíer neuvolnil...)


32. - Ohnutou část papíru založíme dovnitř, tak aby nepřesahovala přez spodní okraj strany čokolády a tak aby ani nechyběl papír na spodní straně čokolády...


33. - Tak a máme jeden bok zabalený...Stejným způsobem zabalíme druhý...(avšak nezapomeňte opět hlídat papír, aby se nerozjel...)


34. - Již už máme zabaleny oba boky...balení je tudíž ukonce, už jen obvážeme stuhou...(pořát dávejte pozor, aby se vám papír nerozjel, volný nevypadá vůbec dobře!)


35. - Vázat samozřejmě začínáme nad nápisem na čokoládě... nezapomeňte si nechta kousek stuhy na mašli a nařasení...


36. - Pokud se někomu líbí jednoduší vázání, může již v tomto stádiu vázání zakončit, udělat suk, ustřihnout, udělat mašli a nařasit... Nebo v prezentaci pokračujte dále,...


37. - Červené rovnoběžky znázorňují, kde má být stuha z druhé strany... tak aby vázání bylo úspěšné,...


38. - Takto to vypadá, když zavážete všechny strany...Pokud vážete správně takto to vypadá i z druhé strany...


39. - Pokud už máme obvázány všechny strany, uděláme suk...nejlépe dva, aby se nám výtvor nerozvázal... Pak už jen srovnáme konce stuhy jestli jsou stejně dlouhé, případně zastřihneme, uděláme mašličku a nařasíme zbytek stuhy nůžkami...


40. - Tak a již už máme úspěšně zabalenou čokoládu (nebo bonboniéru)... Zkontrolujeme si jestli jsme vše udělali, jak má být...a můžeme čokoládu (či bonboniéru) darovat...nebo rozbalit a sníst...:-D .............Pokud vaše balení bylo úspěšné GRATULUJI...!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kristý Kristý | Web | 31. října 2009 v 17:31 | Reagovat

ty jo to je hezký to zkusím taky :-)

2 Lenna68 Lenna68 | Web | 7. listopadu 2009 v 11:50 | Reagovat

jojo zkus...  ;-)

3 Ire-e Ire-e | 15. dubna 2011 v 19:09 | Reagovat

Krááásný Leni :-* :-)  ;-)

4 Tomas Tomas | E-mail | 8. května 2011 v 15:16 | Reagovat

zdravím, chcu se zeptat jestli se tohle dá považovat za kreativní balení

5 Lenna68 Lenna68 | Web | 17. listopadu 2014 v 15:47 | Reagovat

O pár let pozdě, neboť jsem si tenkráte nevšimla, ale ano, je to kreativní balení, snad to třeba pomůže i někomu jinému. ;-)

6 Gabca Gabca | 26. srpna 2015 v 17:15 | Reagovat

Pekne, ale biju sa tam rozne sklony ako papiera tak stuhy mozno niekedyje menej VIAC,je toho vela, okienko ,sklady,a stuha v inom uhle

7 Lenna68 Lenna68 | Web | 28. ledna 2016 v 13:46 | Reagovat

Ano s tím musím souhlasit, jednoduchá vázačka dvou stran by tam byla hezčí, než vázačka všech čtyřech stran, tenkráte mi to nepřišlo, byla to takto balící "rutina" v rámci studia, ale když si to prohlížím teď, říkám si, že jsem to mohla udělat i vkusněji ;-). Děkuji ta názor. :-)

8 Charzeslyday Charzeslyday | E-mail | 4. listopadu 2017 v 4:01 | Reagovat

cialis costa rica itrader
http://pharmshop-online.net - viagra for sale cheap
  cialis 5mg generic total posts
<a href="http://pharmshop-online.net">viagra for sale
</a> - cialis generic canada
cialis 20mg side effects forum rules

9 Miltozdic Miltozdic | E-mail | 8. května 2018 v 20:08 | Reagovat

viagra pills total posts
http://glviagragtr.com - herb viagra for sale
  viagra better than viagra
<a href="http://glviagragtr.com">viagra for sale
</a> - viagra 20mg side effects occupation
viagra effect

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama