Vánoční cukroví_nepečené v košíčku

29. listopadu 2009 v 18:00 | Lenna |  ***Vánoce***
Pár receptů na nepečené cukrovíčko, rychlé a chutné...;-)

Kuličky s vaječným koňakem

Potřebujeme:
  • 200 g bílé čokolády,
  • 120 ml vaječného koňaku,
  • 50 g másla,
  • 120 g strouhaného kokosu
  • kokos na obalení
Postup:
  • Čokoládu rozehřát ve vodní lázni, přidat ostatní suroviny , promíchat a vychladit. Hmota je poměrně dost řídká, chlazením částečně ztuhne, ale zůstane měkká. Po zchladnutí tvarovat kuličky a obalovat v kokosu. Kuličky jsou opravdu výborné a zůstávají "šťavnaté"-nevysychají.

Kuličky s punčovny

Potřebujeme:
  • Zbytky rozlámaného cukroví nebo piškoty nalámané na kousky.
  • Zbytky krému nebo kousek másla.
  • Přidat dle chuti nasekané ořechy,
  • 3 PL v mikrovlnce rozpuštěné marmelády,
  • Kakao,
  • Rum (raději více, kdo má rád, tak nadrobno nasekané kandované ovoce (já nedala).
  • Podle chuti je možné přisladit.
Postup:
  • Vytvořit hmotu o něco vlhčí než na vosí hnízda, pokud je hmota příliš suchá a drobí se, přidat rum a máslo, v příliš řídké naopak piškoty. Tvarovat kuličky, namáčet v čokoládě a nechat zaschnout na pečícím papíru, z kterého se čokoláda lehce sloupne. Poté vkládat do papírových košíčků. Touto hmotou lze také plnit košíčky.

Brambory

Potřbujeme:

Těsto:
  • 100 g mletých ořechů,
  • 100 g nastrouhané čokolády na vaření,
  • 100 g moučkového cukru,
  • 15 g másla,
  • 2 PL rumu,
  • kakao na obalení.
Náplň:
  • 2 žloutky vařené natvrdo,
  • 60 g másla,
  • 70 g mouč. cukru,
  • 1 PL rumu.
Postup:
  • Náplň vyšlehat do pěny, nechat ztuhnout, vytvořit malé kuličky a ty dát do mrazáku.
  • Těsto; Do kastrolu dát ořechy, nechat prohřát, odstavit, přidat ostatní suroviny a umíchat na těsto. Po vychladnutí tvarovat placičky, do nich zabalit kuličky náplně z mrazáku, obalit v kakau a uložit v chladu. Vyplatí se udělat dvojitou dávku, jsou opravdu výborné!


Šohajdy z ledových kaštanů podle Iv@

Potřebujeme:

Čokoláda:
  • 250g ledových kaštanů,
  • 125g ztuženého tuku,
  • 130g moučkového cukru,
  • lžíce kakaa.
Náplň:
  • 150g mletých ořechů,
  • 100g mouč.cukru,
  • lžíce rumu,
  • lžíce vřelého mléka.

Postup:
  • Do papírových košíčků lžičku čokolády, po zatuhnutí lžičku náplně a zalít zase čokoládou. Ozdobit dle fantazie.


Košíčky a la tofiffe

Potřebujeme:
  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
  • cca 2 balíčky lískových oříšků (můžou být i mandle)
  • hořkou čokoládu případně čokoládu na vaření
  • minimálně 60 košíčků s rozměrem dna 2 cm
Postup:
  • Kondenzované mléko vložíme dnem do kastrolu s vodou a vaříme 1 hodinu (voda stačí do půlky konzervy), poté plechovku obrátíme a vaříme další hodinu. Mezi tím si můžeme připravit košíčky a ořechy.

  • Po dvou hodinách plechovky vyjmeme z hrnců a můžeme otevřít. Na pomoc si vezmeme lžičku.

  • Vzniklou směs (je to polotuhá konzistence) nabíráme lžičkou a dáváme na dno košíčků, cca do půlky jejich obsahu, do směsi zatlačíme oříšek a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Košíčky můžeme přizdobit, ale není to nutné.

  • Necháme v lednici zatuhnout a můžeme uskladnit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 segrave segrave | Web | 21. června 2015 v 0:16 | Reagovat

přímý poskytovatel půjčky O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama