Únor 2016

Úvodní článek

26. února 2016 v 14:20 | Lenna |  **Jídla**
Vítejte na mém blogu v sekci jídlo,

jak jste si v nadřazené rubrice mohli přečíst, používání rubrik a pod rubrik, je taková dost krkolomná záležitost, která může způsobovat nepřehlednosti. Proto Vám krátce přiblížím koncept této složeniny a o čem to celé bude.

Protože chci přehledné menu, tak jsem se rozhodla nesekat nové a nové rubriky do sloupce, protože lidi mají tendenci se v dlouhém obsahu ztrácet. Ale využití pod rubrik není tak přímé a efektivní jak jsem před pokládala.

Vytváří mi to pod rubriky rovnou ve čtecím prostoru, místo, aby se roz-kliknutím rozšířil sloupec menu. Teď si s tím nevím rady, ale budu nad tím dumat a trochu si posvítím na HTML a třeba najdu nějaké spásné řešení, do té doby Vás ale zatím nasměruji pomocí těchto článků a odkazů.

Struktura rozložení a případné odkazy:
***Jídlo a Pití***
**Jídlo**

Ostatní budu postupně doplňovat. Bude se jednat o podsekce o polévkách, dezertech, dortech, cukroví, slaných a bezmasých hlavních chodech realizovatelných pro oběd i večeři.

S pozdravem a na brzkou počtenou, Vaše eL.

Koordinace v rubrice "jídlo a nápoje"

26. února 2016 v 13:53 | Lenna |  ***Jídla & Nápoje***
Vážené návštěvnice a návštěvníci,

rozhodla jsem se vyzkoušet nejen rubriky, ale i pod rubriky, kvůli větší přehlednosti. Bohužel je to však trochu jiné, než jsem si před-stavovala.

Proto, abych zvýšila přehlednost, trochu popíšu složení. Roz-kliknete si rubriku "Jídlo a nápoje" tam krom toho článku a odkazu na další rubriku nic není. Vypadá to, že ona rubrika obsahuje také jen jeden článek, v podstatě ano, proto, je důležité, ji opět roz-kliknou a dostanete se do další pod rubriky /pod rubrik a tam už se nacházejí tížené recepty.

Zatím to nechám tak a na budouce zkusím popřemýšlet co s tím svedu, děkuji za Vaši trpělivost, přízeň, návštěvy a komentáře.

Pro větší přehlednost alespoň struktura rozložení a pár odkazů:
***Jídlo a nápoje***
**Jídlo**

Ostatní budu postupně doplňovat.

S pozdravem a na brzkou počtenou Vaše eL.

Základní způsob balení -> čokoládek, bonboniér a jiných dárečků

19. února 2016 v 14:18 | Lenna |  ***Dárkové balení***
Dnes jsem si pro vás připravila základní a univerzální způsob balení dárků pro různé příležitosti. Takto lze zabalit nejen čokoládky a bonboniérky, ale i jiné dárky. Narozeninové, k výročí, jen tak nebo třeba i vánoční. Samozřejmě u vánočního balení se používá jiný způsob vázání stuhy, ala poštovní balík, ale do příštích Vánoc ještě času dost. Nicméně narozeniny, ty má pořád někdo ;-). Taktéž výročí, svatby nebo odchod kolegy z práce a jiné příležitosti, při kterých se obdarovává a nejen obsah, ale i obal by měl dělat už na první pohled dobrý dojem. Chcete-li potěšit esteticky zabaleným dárkem pokračujte v prohlížení.

















Tak teď máte na výběr ze dvou balícíách stylů pro bonboniéry a čokoládky v krabičkách. A inspiraci pro to jak zabalit hranaté a čtveraté dárečky k narozeninám, výročím nebo k Vánocům, třeba knížky, kapsle do kávovarů, dárkové kazety a jiné věci. :-) Ať se Vám práce daří, jistě s tak hezky zabaleným dárečkem uděláte někomu radost ;-)


Na brzkou počtenou Vaše eL. :))

Je to tu zas -> Rekonstrukce!!

18. února 2016 v 13:01 | Lenna
Moje vážené a milé bludné dušičky,

je to tu opět, inovuji své stránky, layout si nechám, ale překopu obsah, proto se prosím nedivte, když se některé rubriky a články ztratí a objeví se pod jiným názvem nebo zpracováním, včetně těch co už se pak neobjeví a nahradí je jiné, aktuálnější. Děkuji za pochopení a návštěvu, přijďte zas a třeba mi i napište, pokud to uznáte za vhodné.


S přáním Hezkého dne a na brzkou počtenou, vaše eL.

Domov, sladký domov

12. února 2016 v 12:33 | Lenna
Domov je místem, kde se cítíme dobře, kde jsme si jisti, kde je naše útočiště před světem, náš strategický tábor na cestě životem. Každý z nás začíná na rodné hroudě, někteří tam setrvají, jiní se časem přesunou na jiná místa a snaží se, vytvořit domov tam, není to však jednoduché, zvyknout si, osvojit si prostředí, světlo, vůni, nové věci, ale k životu to prostě patří, měnit existenční platformy, podle toho kam nás srdce táhne, kde se dá sehnat práce, kde se nám to zdá být perspektivní.

A tak se stalo, že já člověk, který celý svůj život žil na jednom místě, ve své rodné vísce, na své rodné hroudě, se ocitl na druhém konci naší země, putujíc za svým dlouholetým miláčkem, partnerem životním, který ač vzdáleni jsme si byli, blízko mi vždy byl a možnost, že jsme si mohli být ještě blíž, byla tak fascinující a lákavá, že uvažuji, že už na tom druhém konci zůstanu, abychom si mohli vynahradit čas, kdy jsme spolu nemohli být, a abychom už neztratili ani minutu, ze svého společného času. Navíc je krásné a lákavé tvořit domov s člověkem, ze kterého vyzařuje pohoda a jež vás podpoří i v sebe hloupějším rozmaru, když ví, že to pro vás hodně znamená.

A tak se ocitám ve světě neznámém, ve kterém mě střeží má léta známá duše, má druhá polovina srdce. V časech kde zjišťuji, že mám daleko lepšího muže, než jsem původně myslela, než jsem doufala a než jsem si dokázala vysnít. Nevím, jestli jsem vždy dokázala tak skvělého člověka docenit, ale rozhodně se o to čim dál tím více snažím, protože vím, že si to zaslouží. A cítím že po skvělých pěti letech přichází další časy, snad ještě krásnější a výjimečnější, a přitom tak stabilní a příjemné.

Dnes jsem opět trochu vypsala své úzkostlivé srdce, které si rádo nechává svá tajemství pro sebe, ale cítím, že je na čase zase na-písmenkovat něco skvělého, optimistického a to čistě proto, že je to prostě tak a že by se člověk v životě neměl zaměřovat jen na negativa a zoufat si co nemá a čeho nedosáhl, měl by se zaměřit na to co má a co to něco pro něj vlastně doopravdy znamená.


K takové domácí pohodě u mě patří i dobré kafíčko s mlékem :-)) nejlépe i s nějakou buchtičkou a milovaným mužem po mém boku, je to úplná značka ideál ;-))


Děkuji, pokud jste četli mé řádky.
Na brzkou počtenou Lenna68, vaše eL.